Każdy z nas marzy o sytuacji, w której je wszystko, co chce i nadal chudnie. Niestety rzeczywistość jest brutalna i w dużej mierze niemożliwe jest spełnianie wszystkich zachcianek kulinarnych i zachowanie szczupłej sylwetki. Jednak czy aby na pewno jest to aż takie niemożliwe?
Na całym świecie uczeni, dietetycy i lekarze starają się znaleźć cudowną pigułkę lub inny specyfik, który pomógłby nam cieszyć się smakiem przeróżnych potraw – nie zawsze zdrowych i dietetycznych. Wiele osób bardzo by chciało móc bezkarnie objadać się chipsami, pizzą, frytkami, hamburgerami i innym jedzeniem typu junk food. Niestety nie każdy z nas zdaje sobie sprawę z tego, że wszystko co zjadamy nie pozostaje bez konsekwencji dla naszego organizmu i zdrowia. Nadmierne ilości, węglowodanów, tłuszczy i białka powodują powstawanie nadwagi i w konsekwencji otyłości.
Na świecie żyje tylko niewielka grupa ludzi, którzy rzeczywiście mogą jeść wszystko, a nie są w stanie przytyć ani grama, ale niestety jest to spowodowane niektórymi rodzajami chorób oraz problemami z wydzielaniem hormonów – najczęściej tarczycy. Cała reszta ludzkości skazana jest niestety na stosowanie kuracji odchudzających i inne zabiegi zmniejszające wagę.
Jedzenie i jednoczesna utrata wagi nie jest jednak tak do końca niemożliwe. Wystarczy stosować się do kilku podstawowych zasad żywieniowych, a z pewnością uda nam się to bez większych kłopotów i problemów. Po pierwsze należy wszystko jeść z umiarem – nie można się objadać, ale zjadać tyle pokarmów by nie być głodnym. Nie zjadać za często tłustych ani kalorycznych potraw, a do tego zamiast kolorowych napojów gazowanych wypijać herbatki ziołowe oraz napary przyspieszające przemianę materii i zapobiegające wchłanianiu i odkładaniu się tłuszczu w komórkach naszej tkanki podskórnej. Bezkarnie można objadać się tylko i wyłącznie warzywami – w sałatkach, gotowanymi, grillowanymi – gdyż te nie zawierają ani tłuszczu, ani większych ilości węglowodanów, za to zawierają niezwykle potrzebne i ważne dla człowieka oleje roślinne i łatwo przyswajane składniki pokarmowe. Błonnik zawarty w warzywach wspomaga przemianę materii, a także likwiduje występujące u większości ludzi na świecie bardzo uciążliwe zaparcia. Jeśli chodzi już o owoce to sprawa nie jest niestety już taka prosta. Większość owoców zawiera niestety odkładający się w komórkach naszego ciała cukier i duże ilości węglowodanów – one także odpowiedzialne są za powstawanie nadwagi i otyłości. Według dietetyków powinno się zjadać codziennie około pięciu porcji owoców i warzyw, co jest równoważne tysiącu pięciuset gramów ich wagi. Do najbardziej kalorycznych owoców zaliczyć można przede wszystkim winogrona, banany i jabłka – ale tylko jeśli będziemy zjadać więcej niż trzy jabłka dziennie. Praktycznie bezkarnie można objadać się truskawkami, cytrusami, a także śliwkami, wiśniami i czereśniami. Jeśli natomiast chodzi o owoce suszone to z pewnością nie można z nimi przesadzać. Na pobudzenie przemiany materii i pozbycie się części zbędnych kilogramów pomocne będą suszone śliwki oraz rodzynki – rodzynki to suszone winogrona więc także nie należy z nimi zbytnio przesadzać.
Jedz i chudnij – te słowa mogłyby być z pewnością dewizą wegetarian. Dieta bezmięsna jest jednak różnie traktowana zarówno przez dietetyków jak i przez lekarzy. Istnieje co prawda wiele produktów żywieniowych, które z powodzeniem mogą zastąpić mięso i składniki w nim zawarte.
Umiejętne doprawienie i przygotowanie potraw także ma duży wpływ na to, czy przytyjemy po posiłku czy też nie. Jeśli chcemy schudnąć to bezapelacyjnie musimy zrezygnować ze smażenia na głębokim tłuszczu, grubej warstwy panierki, tłustych sosów, majonezu i ostrych przypraw. Można używać wielu odtłuszczonych zamienników, które tylko trochę zmieniają smak serwowanej potrawy. Zamiana kolorowych napojów gazowanych, mocnej niesłodzonej kawy oraz herbaty na ziołowe herbatki odchudzające, soki owocowe bez dodatków cukru, soki warzywne bez konserwantów oraz wodę niegazowaną możemy z pewnością stracić parę zbędnych centymetrów i pobudzić nasza przemianę materia do jeszcze szybszej pracy.
Stołując się na mieście w różnych restauracjach także można zjeść bardzo smacznie i tanio, a przy tym nie przytyć. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie jadać i najważniejsze co jadać. Można na przykład zjeść zamiast kotleta schabowego grillowaną rybę, zamiast kapusty zasmażanej na boczku, surówkę z marchewka i jabłkiem i zamiast ziemniaków skusić się na brązowy ryż. Jest to danie z pewnością bardzo smaczne, a już na pewno bardzo zdrowe i nie tuczące.
Co jest dobre na odchudzanie?
Jeśli jednak nie mamy czasu na przygotowywanie zdrowych posiłków, ani nie mamy siły by uprawiać jakikolwiek sport to idealnym rozwiązaniem są najskuteczniejsze tabletki na odchudzanie ThermaCuts. Są to najlepsze środki odchudzające, które pozwalają stracić na wadze bez jakiejkolwiek naszej ingerencji. Te silne leki odchudzające pozwalają wchłonąć się tłuszczowi do komórek naszego ciała, gdzie zostają zmagazynowane. Dodatkowo ThermaCuts powoduje spalanie zgromadzone już w tkance podskórnej tłuszczu i to bez żadnego wysiłku fizycznego. Specyfik jest skuteczniejszy niż tabletki odchudzające Meridia, tabletki Alli i Acai Berry oraz różnego rodzaju leki odchudzające na receptę.
Tagi: dieta, fast foody, idealna waga, junk food, nadmiar kilogramów, Odchudzanie, otyłość, tabletki, tłuszcz
Podobne artykuły
- Magiczna moc ziół i medycyny naturalnej
- I przyrzekam, że nie przytyje…- tycie po ślubie
- Zdrowe odżywianie w okresie ciąży.
- Dieta azjatycka i śródziemnomorska
- Cudowna jagoda