Thermacuts - odchudzanie

  • Start
  • Jak to działa
  • Profesjonalne składniki
  • Faq
  • Gwarancje
  • Referencje
  • Zamów
  • Kategorie

    • Medycyna (19)
    • Odchudzanie (71)
    • Odżywianie (71)
    • Styl życia (67)
    • ThermaCuts (63)
Tabletki na odchudzanie

  • Chmura tagów

    błędy dietetyczne cholesterol choroby cywilizacyjne cukier dieta dieta azjatycka dieta środziemnomorska diety efekt jojo farmakologia fast food fast foody hamburgery idealna waga idealny wygląd junk food kfc kobieta kobieta po ciąży kuracja odchudzająca leki mcdonalds mechanizm tycia metody odchudzania nadmiar kilogramów nadwaga Odchudzanie Odżywianie otyłość przekąski puste kalorie spalanie tkanki tłuszczowej słodycze tabletki tabletki thermal cuts tycie tłuszcz wskaźnik BMI zdrowy tryb życia zioła zrzucanie nadwagi ćwiczenia fizyczne śniadanie środki farmaceutyczne środki odchudzające
« 7 błędów odchudzania
Płaski brzuszek? Żaden problem! »

Dieta makrobiotyczna

0
Głosuj

Dieta makrobiotyczna to nie tylko dieta, która pozwala powoli i systematycznie tracić na wadze, lecz również system zdrowego odżywiania. Zdaniem jej twórców jedzenie nie tylko utrzymuje nas przy życiu, ale także wywiera istotny wpływ na stan naszego zdrowia, a także i szczęście.

Przejście na dietę makrobiotyczną jest nie lada trudnym zadaniem, zwłaszcza kiedy lubimy zjeść dużo i tłusto i nie potrafimy odmówić sobie potraw mięsnych. Warto przede wszystkim zapoznać się z literaturą zapoznającą nas z tajnikami diety. Potem można przejść do makrobiotyki na dwa sposoby. Poprzez dietę lekkostrawną i kilkudniową głodówkę niezbędną do oczyszczenia organizmu lub poprzez 10-ciodniową dietę, w czasie której jada się wyłącznie produkty zbożowe.

Jesteśmy tym, co jemy, a więc wszystko co zjadamy wywołuje w nas określone zmiany. Dlatego właśnie makrobiotyka zaleca pożywienie naturalne, niekonserwowane, nierafinowane, nie przetwarzane przemysłowo.

Stosując dietę makrobiotyczną możemy jadać:

1. ziarna wszystkich zbóż;

2. kasze;

3. nasiona roślin strączkowych;

4. nasiona dyni i słonecznika;

5. wszystkie warzywa i owoce (najlepiej jednak te, które rosną w warunkach lokalnych, czyli w naszym przypadku jabłka, gruszki, śliwki, Anie banany czy cutusy).

 

Makrobiotyka wyraźnie określa ilość produktów, jakie możemy zjadać w ciągu doby, bo nawet to, co dobre dla naszego organizmu spożyte w nadmiarze może mu zaszkodzić. Dlatego, by tego uniknąć dieta makrobiotyczna dzieli produkty na 6 grup i określa, ile procent dziennego menu mogą stanowić maksymalnie.

6 grup produktów spożywczych

I. zboża, lasze, płatki zbożowe i mąki- 55 proc.

II. nasiona roślin strączkowych- 10 proc.

III. warzywa- 33 proc.

IV. owoce, orzechy, nasiona- 10 proc.

V. tłuszcze roślinne- 5 proc. (równowartość łyżki oleju/oliwy)

VI. woda, kawa zbożowa, napary ziołowe- małe ilości pite 15-20 min po posiłku.

Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (jaja, masło, mleko, sery, ryby) nie są zalecane, ale możemy je wykorzystywać jako pożywienie uzupełniające (5-10 proc. dziennego menu) najlepiej jednak, gdy spożywamy dziennie jeden z wymienionych a nie np. mięso i jaja. Z powodu dużej zawartości białka w tych produktach nie powinnyśmy w tym dniu jeść białka roślinnego, którego jest dużo w roślinach strączkowych. W kuchni makrobiotycznej nie używa się cukru. Możemy natomiast używać soli, ale najlepiej, gdy jest ona specjalnie spreparowana. Taka sól nazywa się gomosio. To prażone i solone ziarna siemienia lnianego. Używamy ich do posypywania kasz, placków, kremów zbożowych, naleśników, placków. Do przyrządzenia gomosio na ok. 10 dni potrzebujemy: latem- 25 łyżek siemienia i łyżeczkę soli, zaś zimą 12 łyżeczek siemienia i łyżeczkę soli. Siemię powinnyśmy prażyć na patelni przez około 5 min., a sól przez 2-3 minuty. Po wymieszaniu soli i siemienia, przesupujemy wszystko do moździerza i ucieramy.

Ponieważ makrobiotyka oryginalnie przyszła z Japonii, nie jest zaskoczeniem to, że ma ona wiele wspólnego z tradycją kuchnią Japońską. Wiele makrobiotycznych składników (np. wodorosty) jest równocześnie podstawowymi składnikami kuchni Japońskiej. Jeżeli jednak któraś z nas nie przepada za wynalazkami kuchni japońskiej, a chciałaby schudnąć jak najbardziej polecane są nie leki odchudzające na receptę,  a skuteczne tabletki odchudzające o nazwie ThermaCuts. Pozwala on spalić zbędne kilogramy  i utrzymać idealną wagę bez większych wyrzeczeń, stosowania diet, czy też ćwiczeń fizycznych. Te niezawodne ziołowe tabletki na odchudzanie, sprawią, że nie będziemy musiały myśleć o wyrzeczeniach i dietach.

Tagi: dieta, diety, metody odchudzania, Odchudzanie, Odżywianie


Podobne artykuły

  • Czy da się lubić dietetyczne jedzenie?
  • Dieta wysokokaloryczna.
  • Dieta białkowa
  • Dieta w wersji „light”
  • Płaski brzuszek? Żaden problem!

Ten wpis został opublikowany sobota, 24 Kwiecień 2010 o 11:33 i jest zaszufladkowany do kategorii Odchudzanie, Odżywianie, Styl życia, ThermaCuts. Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzezkanał RSS 2.0. Możesz dodać odpowiedź lub trackback ze swojej strony.

 

You need to log in to vote

The blog owner requires users to be logged in to be able to vote for this post.

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.

Powered by Vote It Up